Friday, October 12, 2007

LHC är bästa cluben!

Igår kom Danny tillbaka till Linköping för att stanna under helgen! Var skitkul att se honom igen, 1,5 månad sen sist! Nu har han en svensk/norsk blandning i språket, låter rätt kul ;) "Akkurat, men du måå icke sej så!"

Jag hade fixat biljetter till gårdagens sammandrabbning mellan LHC och HV, och denna matchen drog helt klart mest folk hittills denna säsong; över 8200 personer! Hallen rymmer f.ö. 8500 personer när den är fullsatt.

Var helt fullsmockat på ståplats, och stämningen på topp. Junland var tillbaka efter att ha stått över förra matchen pga tacklingen han råkade ut för i lördags mot Modo. Liv i HVs mål stod över matchen och istället gjorde 2e-målvakten Andreas Andersson debut för säsongen, vilket skulle visa sig vara ett bra drag, för LHC alltså :)

Första målet kommer efter 10min in i första halvlek, då Håkansson gör en kylig dragning bakom Andersson, riktigt snyggt! Håkansson har verkligen fått en riktigt bra start den här säsongen!

HV kvitterade dock minuterna senare med mål av Hrdina pga en studsande puckretur. 1a perioden slutar 1-1.

I andra period får LHC två utvisningar bara sekunderna efter varandra, och HV kan ta ledningen genom mål än en gång av Hrdina, ensam med Stana, efter ett riktigt dåligt byte av LHC.

Ledningen håller dock bara några få minuter innan Olausson är framme och lika kyligt som Håkansson drar pucken bakom Andersson för att sen enkelt lägga in den. Senare sätter även Weinhandl sitt första mål i 4 mot 4 och LHC vinner andra perioden.

I 3e perioden har LHC fått upp ångan ordentligt, och bara efter några få minuter utökar LHC ledningen genom mål än en gång av Weinhandl i ett riktigt snyggt passningsspel med Mårtensson. HV reducerar dock kort därefter.

Matchen avgörs då HV drar på sig en utvisning för olovligt byte i mitten av 3e perioden, och Weinhandl sätter sitt 3e mål i rad och gör därmed en hattrick.

Så här glada ser två hockey-galningar ut efter 5-3 målet :)

I slutminuterna spikar Joakim Eriksson slutresultatet 6-3 efter ett schyst passningsspel från Fransson! Fick även med det på film :)

Erikssons 6-3 mål i 18e minuten

6-3, Joakim Eriksson!

Tycker Linköping inleder matchen väldigt starkt, men att man backar hem och tappar hela speltempot så fort man tar ledningen. Man ger HV chans efter chans att komma tillbaka in i spelet, vilken de förstås tar om och om igen. Fram till mitten av andra perioden lirar man stundvis väldigt stillastående, sen tar det fart. 3e perioden är väldigt fartfylld och riktigt bra hockey! Marginalerna är än igen på LHCs sida efter minst 2 stolpträffar av HV. Väldigt bra match iaf, och vi hoppar upp en placering i tabellen till 5e plats, bara 2 poäng efter just nu ledande HV. För en vecka sen låg vi sist i tabellen :)

Hemmamatcherna och LHC rent allmänt är helt klart något jag kommer sakna när man flyttar härifrån. Lär ju se bortamatcherna i Axa Sports Center i Södertälje och Globen, men det är ju inte samma sak som på hemmaplan! Man lär komma ner ett par hemmamatcher, det är något som är säkert :) Funderar även på att skaffa säsongskortet för LHC-matcherna sänds ju inte direkt ute på sportbarerna där borta...

Nästa match är på lördag eftermiddag borta mot Skellefteå, den blir en given förförfest inför kvällen :) Har fixat biljetter till hemmamatchen mot Djurgården på måndag, räkna med liv i Cloetta Center! Djurgården lär vilja ha revansh efter förra säsongens sista seriematch då slutspelsklara LHC skrotar Djurgårdens chanser att gå vidare till slutspel efter vinst med 4-2. Väldigt stökig match supportermässigt då den håller på att avbrytas redan i början pga djurgårdssupportrar som försöker storma LHCs White Lions.

Förhoppningsvis blir inte måndagens match lika stökig och bråkig.